Regressie Therapie Praktijk Giesbeek
info@regressietherapiegiesbeek.nl

Reacties van cliënten

Reacties van cliënten die bij mij emotieve therapie hebben ondergaan:

Wonderlijk wat er keer op keer gebeurd! In het begin had ik geen idee wat ik verwachten moest en liet ik maar gewoon gebeuren wat er gebeurde. Het is zo duidelijk voelbaar in mijn lijf. Ik ervaar dingen die ik nooit ervaren heb en die ik zelf ook nooit zou kunnen bedenken.. Het woord wonderlijk blijft telkens bij me opkomen. Ik ben zo veel meer in mijn kracht gekomen door deze therapie. Ik kan nu hardop zeggen en ook werkelijk voelen dat ik wél goed genoeg ben! En voel me daar heel vreugdevol bij. Dit in tegenstelling tot de depressieve en minderwaardigheidsgevoelens waar ik mee binnen kwam bij aanvang van de therapie.

 Wat ik ook zo bijzonder vind, is dat ik het gevoelscentrum de ene keer anders ervaar als een andere keer. In het begin ervaarde ik het als een soort van draaikolk waar alle negatieve emoties naartoe gingen en waarna het steeds weer rustig werd als we een emotie vermengd hadden. Dat nare gevoel houdt dan letterlijk op te bestaan en ik ervaar daarna alleen nog maar rust. Eerst was die rust warm, maar nu krijgt het steeds vaker een vrolijke, scherpe energie (wat voelde zoals ik vroeger was toen ik me nog lekker voelde). Alsof ik uit een sluimertoestand kom. Ik moet elke keer bijna lachen als ik dat gevoel voel, zo fijn. Ik ga na elke sessie weer een paar kilo lichter naar huis toe.”

“Ik ben lange tijd bij een psychiater onder behandeling geweest vanwege mijn depressieve gevoelens. Verschil tussen contact met psychiater en deze werkwijze is dat je bij een psychiater in je hoofd blijft. Ik zei bij de psychiater overal ‘ja’ op. Ik kreeg opdrachten , welke ik moest doen en ook wel deed, maar dat was en bleef altijd een kunstje. Ondanks al het oefenen werd het nooit eigen. En hier, nu gaat het vanzelf. Ik had twijfels toen je vertelde over je werkwijze, maar ben zo blij dat ik het toch gedaan heb. Het gekke is dat ik bij elke afspraak dacht dat er niet zo veel veranderde, maar tijdens onze gesprekken werd elke keer weer duidelijk dat ik aan het veranderen was. Heel bijzonder. Ik zeg ‘ja’ als ik ja denk, maar nu ook ‘nee’ als ik nee denk. Er is een groot verschil van voor en na de therapie. Daar zal niet iedereen blij mee zijn, maar ik wel.”

Halverwege de therapie zei iemand die kampte met burn out “de manier waarop dingen binnen komen is anders. Er is minder strijd met mezelf en met anderen. Gevoelens zijn nu meer vanuit compassie, meer van “Jij bent zoals jij bent en ik ben zoals ik ben”. En dat geeft rust en ruimte. Ik kom steeds meer in verbinding met mezelf en daarmee ook met de ander en dat is wel heel bijzonder om te ervaren.”

 

 

“In de afgelopen 20 jaar heb ik om de zoveel tijd gesprekken gehad met psychiaters en psychologen en coaches en heb ik EMDR gedaan. Emotieve therapie was nieuw voor mij. Eigenlijk wilde ik regressietherapie, maar zag ik er wel heel erg tegenop om terug naar mijn jeugd te gaan. Met emotieve therapie is het niet nodig om naar de situatie terug te gaan, maar ondanks dat is het wel opgeschoond. Ik ben in een hele nieuwe dimensie gekomen; er heeft een totale opschoning van mezelf plaats gevonden. Ik hoefde er voor mijn gevoel weinig voor te doen, behalve natuurlijk naar de afspraak komen en de sessie ondergaan, maar ik hoefde situaties niet uit te diepen. In vergelijking met EMDR vind ik emotieve therapie completer. EMDR gaat over momentopnames, maar daar kun je niet altijd bij komen. Bij emotieve therapie heb je alleen maar je emoties nodig en gebeurde het eigenlijk vanzelf. Ik hoefde alleen maar de therapeut te volgen en de veranderingen dienden zichzelf vervolgens vanzelf aan. Ongekunsteld, maar natuurlijk. Heel bijzonder.”

 

“ Voordat ik met emotieve therapie startte, ben ik 2 jaar in behandeling geweest bij een grote psychiatrische instelling waar ik elke week moest komen en opdrachten moest doen. En hier… hier kom ik 1 keer in de maand 2 uur en dingen veranderen een soort vanzelf… Dit is zo’n vriendelijke behandelwijze en jij hebt zo de tijd en rust voor echt contact, wat maakt dat ik nu doe wat ik doe. Ik doe dingen waarvan ik een half jaar geleden gedacht had dat ik die nooit zou doen, maar ben er nu zo blij mee dat ik ze doe. Ik kan dollen met anderen, en initiatieven nemen, en zelfs voorop lopen, waarvan ik nooit gedacht had dat ik dat zou kunnen of zou doen. Dat hoeft natuurlijk ook niet altijd en overal, maar dat ik het kan en doe, vind ik wel (nu nog bijna) onvoorstelbaar.”

“Sinds de vorige keer (de intake) voel ik al dat het één en ander aan het veranderen is. Ik heb nog nooit geen dingen verteld en ik heb er eigenlijk ook nooit zo over nagedacht, maar na dat gesprek is er wel het één en ander aan bewustzijn losgekomen en voelt het nu al alsof er iets veranderd is. Ik voel me een soort van meer opgelucht. Ik ben altijd nogal sceptisch, en nu nog wel, maar weet wel dat er iets gebeurd. Nu net tijdens de 1e sessie was het net alsof er iets bij me weggezogen werd, alsof er iets uit mijn lichaam getrokken werd en dat voelt heel fijn. Het voelt leeg. Prettig leeg. Heel bijzonder.”

“Wat ik miste, heb ik nu weer terug. Ik wist niet dat ik het had, en dat ik het kwijt was, en dat ik het weer terug kon halen. Nu ik het weer terug heb, voel ik me krachtig en sterk, ik voel mijn eigen energie, mijn eigen kracht, waarvan ik niet wist dat ik die had en in me heb. Heel fijn en heel bijzonder. Magisch!”

“Het is inmiddels een half jaar geleden dat ik de emotieve therapie afgerond heb en dit is het beste waar ik ooit voor gekozen heb. Ik heb mezelf teruggevonden en dat is het beste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Ik kan nu zonder schuldgevoelens voor mezelf kiezen en daarmee ook voor de ander. Ik heb inmiddels een relatie waarin ik mezelf kan zijn en waarin ik duidelijk kan aangeven dat ik ben wie ik ben en dat ik mezelf niet (meer) ga aanpassen aan de wensen van een ander. Natuurlijk wil ik rekening houden met de ander, het is tenslotte geven en nemen in een relatie, maar ik cijfer mezelf niet langer meer weg, maar kan nu op een goede manier voor mezelf kiezen. Dat is beter voor mij, maar ook voor de ander. Dit maakt dat ik me goed voel en goed voor de ander kan zijn. Ben heel blij hoe het nu gaat en dat alle depressieve stemmingen en piekeren achter de rug zijn. Ik kijk uit naar de toekomst en heb weer zin in het leven. Iets wat een lange tijd niet het geval is geweest.”

Hieronder een aantal reacties van mensen die bij mij een regressiesessie gedaan hebben:

Sinds mijn sessie bij jou, voel ik me veel lichter en blijer. Er is een ballast van me afgegaan, waarvan ik me niet eens bewust was dat ik die met me mee droeg."

“Ik heb alles wat me hart wenst, maar ondanks dat, kon ik me niet intens gelukkig voelen. Tijdens de sessie kwamen er onverwachte ervaringen op en heb ik dingen doorleefd die ik niet voor mogelijk had gehouden. Sindsdien is er iets veranderd en kan ik nu soms intens gelukkig zijn.”

“Ik heb mijn hele leven last van spanningen gehad. Ik heb veel verschillende dingen gedaan om er van af te komen, maar niets hielp echt. Het lichaamswerk wat jij doet, brengt me meer rust en daar voel ik me goed bij.”

“Tijdens de sessie kreeg ik inzichten dat dingen anders zijn dan ik dacht. Ik voel me sindsdien veel ontspannener en fijner. De klacht is zo goed als weg en dat is heerlijk.”

“Het duurde even voordat ik een verandering voelde, maar nu merk ik wel dat er echt een aantal dingen veranderd zijn in mijn leven. Ik trek me niet zo veel meer aan van wat mijn moeder tegen me zegt, terwijl me dat eerder echt wel kon raken en bezighouden. Ik kan dingen makkelijker naast me neerleggen en doen wat goed voelt voor mij. Ik ben van mijn buikpijn en darmklachten af.”

“Presentatie gehad: was heel ontspannen!!! Heb leuke gesprekken gevoerd en door mijn ontspannen enthousiasme kwamen er ook weer mensen op me af. … Je therapie werpt vruchten af. Nog wel beetje angstzweet, maar goed gevoel!”

“Wat een mooie ervaring. Het geeft antwoord op mijn vragen en is een bevestiging van wat ik al dacht.”

“De sessie bij jou heeft me niet helemaal gebracht wat ik hoopte. De grootste klacht waarvoor ik kwam was met die ene sessie niet weg, maar er zijn wel een aantal andere dingen veranderd in mijn leven, die ik zeker wel prettig vind. Ik ga kijken hoe het verder door gaat werken.”

“Ik kom vaak nog bij mezelf op onze sessie terug als zijnde een omslagpunt van waar ik echt voor mezelf en mijn geluk ben gaan kiezen….Heel waardevol!”

“Ik wist niet dat ik zoveel verdriet bij me droeg. Bijzonder om te ervaren hoe zo’n sessie werkt en dat ik daarna zo anders in het leven ben komen te staan.”

“Ben echt beter voor mezelf op gaan komen en daar ben ik je heel erg dankbaar voor.”

“ik wist niet dat ik zo veel last had van hetgeen ik in de sessie tegenkwam. Kennelijk droeg ik veel meer bij me dan ik dacht. Ben blij dat ik daar nu vrij van ben. Ik voel me hierdoor een stuk beter.”